Как да спестим средства в кухнята? Нашите 24 съвета за умно пазаруване

Ето нашите 24 съвета, за да спестите пари в кухнята:

1. НИКОГА не ходете до магазина за хранителни стоки, когато сте гладни

Това е съвет, който чуваме често, но също така забравяме твърде често. Когато сте гладни в магазина за хранителни стоки, рискувате да купите много повече, отколкото ви е необходимо и да направите импулсивни покупки.

2. Настържете собственото си сирене

Както се казва: „По-добре е да го направите сами!“ Купувайки сирене с отстъпка и настъргвайки го сами, спестявате пари и освен това получавате малко тренировка с бицепс. И това е същата концепция за бебешки моркови, които също можете да отрежете сами!

3. Разпределете външната страна на сандвича си със сирене на скара с майонеза

Наистина! Майонезата често е по-евтина от маслото и освен това винаги е готова да се намаже върху хляб. Хрупкава текстура и гарантиран добър вкус.

4. Правете вегетарианска рецепта веднъж седмично

Ние проповядваме това, което практикуваме тук, но наистина можете да спестите пари, като включите вегетариански рецепти в менюто си!

5. Отидете в къщата на мама с жалък поглед…

… За да ти даде сос за спагети, мусака, супа и т.н. Извиняваме се предварително на майките (най-добрите!)

6. Zero Waste!

Най-добрите спестявания, които можете да направите, са да не изхвърляте храна, а следователно и пари, в боклука или компоста. Просто: Нулевият отпадък се равнява на спестяване!

7. Купувайте това, което е „Наистина“ с отстъпка!

Като бъде бдителен за примамливи оферти като „купете един и вземете втория с 50% отстъпка“, човек може да избегне загубата на пари. В този случай 2-те елемента са само с 25% отстъпка всеки. Почти всичко се намалява с 50% в един или друг момент, така че изчакайте по-добра възможност да се запасите.

8. Научете се да транжирате!

Като купувате месо с кости и го обезкостявате сами, можете да спестите пари, докато получавате удовлетворение от използването на уменията си за месене. Например, купете цяло пиле и го нарежете на парчета или вземете свинско филе и направете пържоли. И ако не се чувствате така, можете също да станете най-добри приятели с месаря си и да го помолите да го направи!

9. Вижте хладилника като наполовина пълен, а не наполовина празен!

Звучи просто като съвет, но често имате всичко необходимо у дома, за да импровизирате хранене. Като ризото с грахово зърно… без грах, но с аспержи, това е кратко време за хладилник!

10. Бъди фен на половината и половина!

Като направите рецепта половин месо, половин зеленчуци, можете да спестите от цената на месото. Помислете за замяна на количество мляно месо с леща, например. И ако децата не го видят или не знаят за него, вероятно дори няма да го осъзнаят. Чили, сос за спагети, такос… Има толкова много рецепти, които са също толкова вкусни, когато използвате половин месо, половин растителен протеин.

МЕКСИКАНСКА КУХНЯ

11. Бъдете по-малко от foodie

Както всички знаем, зеленият пипер често се подминава в полза на червения. Но за да спестим пари, понякога трябва да оставим луксозните си вкусове настрана, правейки по-евтин избор, като рапично масло вместо зехтин или семена вместо ядки.

12. Бъдете любопитни в кухнята!

Всички ние се възползваме от откриването на нови разфасовки месо. Например, за телешки тартар, шолът може да свърши работа и е много по-евтин от филе миньон.

13. Открийте Рамена!

От всички съвети тук, имахме нужда от поне един лесен! И ние не говорим за сух рамен с подправка сашета, но легитимни пържени ястия и вкусни супи, приготвени с тази икономични юфка.

14. Увеличете технологиите!

Изтеглянето на приложения, който свързват търговците с потребителите, за да продават излишната храна, която иначе би се озовала в кошчето, ви спестява много.

15. Направете домашен хляб !

16. Купете неназовани марки !

Избирайки продукти със собствена марка в магазина за хранителни стоки, спестявате почти всеки път.

17. Купете ГОЛЕМИ формати !

Избирайки голямата тухла сирене моцарела вместо настъргано сирене или големия съд с кисело мляко вместо отделни кисели млека, винаги печелите. Бонус: Можете също така да решите да споделите и разделите разходите със семейството или близките.

18. Бъдете лоялни към местният магазин си за хранителни стоки !

19. Съберете и прочетете брошури с отстъпки!

За да намерите наистина добри отстъпки, няма по-добър инструмент от листовките. Освен това вероятно е лесно да заспите, докато ги четете!

20. Направете ястия за „почистване“ на хладилника !

Приготвяйки ястия с всичко, останало в хладилника (като пържен ориз), харчите по-малко!

21. Оставете всички вкъщи !

За да избегнете ненужни покупки, най-добре е да отидете в магазина за хранителни стоки сами. Това е доказано.

22. Пазете се от наполовина пълни торби с картофен чипс !

Свиването засяга много продукти в магазина за хранителни стоки, като намалява количеството на продукта, като същевременно поддържа същата цена – още повече причина да се следи цената по количество.

23. Стани фен на #batchcooking !

Доказано е: Като се възползвате от отстъпки за готвене в големи количества, можете да спестите пари за по-късно. Всичко, което трябва да направите, е да замразите излишъка или да разделите провизиите си с близките си.

24. Приложете техниката „първи вътре, първи вън“!

Подобно на кухненската мантра, като повтаряте думите „first in, first out“, ще се научите да поставяте хранителни продукти на рафтовете си по по-организиран начин, от най-новите до най-старите, отзад напред. Това е ефективен начин първо да приготвите „старите“ си артикули и да избегнете разхищаването на храна.

Свързани постове