Рецепта
Необходими продукти
- Месо от омар (щипка или опашка)- 100 гр.
- Целина – 80 гр.
- Масло -20 гр.
- Сметана – 30 гр.
- Краставица – 100 гр.
- Репички – 2 бр.
- Мастило от сепия – 2 гр.
- Соев лецитин – 1 гр.
- Сакура микс за декорации – 1 бр.
- Черен чесън – 1 бр.
Начин на приготвяне
- Пошираме месото в рибен буьон за около 5-6 минути. Държим на топло.
- Приготвяме пюрето от целина като запържваме кубчетата целина в маслото и добавяме сметаната. Готвим докато напълно омекне и правим пюрето в блендер.
- Аранжираме пюрето на дъното на мидената черупка, отгоре поставяме омарът.
- Декорираме с краставицата и репичките.
- Приготвяме лецитиновата пяна като смесваме соевият лецитин, мастилото от сепия и 1 литър вода. Разбиваме с блендер и оставяме пяната да почине около 3-5 минути.
- С помощта на супена лъжица аранжираме пяната върху омарът и завършваме със сакура микс и черен чесън.