Омар с пяна от сепия и пюре от целина

Рецепта

Необходими продукти

  • Месо от омар (щипка или опашка)- 100 гр.
  • Целина – 80 гр.
  • Масло -20 гр.
  • Сметана – 30 гр.
  • Краставица – 100 гр.
  • Репички – 2 бр.
  • Мастило от сепия – 2 гр.
  • Соев лецитин – 1 гр.
  • Сакура микс за декорации – 1 бр.
  • Черен чесън – 1 бр.

Начин на приготвяне

  1. Пошираме месото в рибен буьон за около 5-6 минути. Държим на топло.
  2. Приготвяме пюрето от целина като запържваме кубчетата целина в маслото и добавяме сметаната. Готвим докато напълно омекне и правим пюрето в блендер.
  3. Аранжираме пюрето на дъното на мидената черупка, отгоре поставяме омарът.
  4. Декорираме с краставицата и репичките.
  5. Приготвяме лецитиновата пяна като смесваме соевият лецитин, мастилото от сепия и 1 литър вода. Разбиваме с блендер и оставяме пяната да почине около 3-5 минути.
  6. С помощта на супена лъжица аранжираме пяната върху омарът и завършваме със сакура микс и черен  чесън.

Свързани постове

Оставете първия коментар