Продължете към съдържанието

Омар с пяна от сепия и пюре от целина

    Рецепта

    Необходими продукти

    • Месо от омар (щипка или опашка)- 100 гр.
    • Целина – 80 гр.
    • Масло -20 гр.
    • Сметана – 30 гр.
    • Краставица – 100 гр.
    • Репички – 2 бр.
    • Мастило от сепия – 2 гр.
    • Соев лецитин – 1 гр.
    • Сакура микс за декорации – 1 бр.
    • Черен чесън – 1 бр.

    Начин на приготвяне

    1. Пошираме месото в рибен буьон за около 5-6 минути. Държим на топло.
    2. Приготвяме пюрето от целина като запържваме кубчетата целина в маслото и добавяме сметаната. Готвим докато напълно омекне и правим пюрето в блендер.
    3. Аранжираме пюрето на дъното на мидената черупка, отгоре поставяме омарът.
    4. Декорираме с краставицата и репичките.
    5. Приготвяме лецитиновата пяна като смесваме соевият лецитин, мастилото от сепия и 1 литър вода. Разбиваме с блендер и оставяме пяната да почине около 3-5 минути.
    6. С помощта на супена лъжица аранжираме пяната върху омарът и завършваме със сакура микс и черен  чесън.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *