Продължете към съдържанието

Животът на Ален Дюкас или какво е да спечелиш 21 звезди Мишлен

  Ален Дюкас е един от най-успешните и влиятелни френски готвачи, който е известен със своето иновативно мислене и авторски подход към кулинарията.

  Роден през 1956 година в кралската област Отена във Франция, Ален Дюкас започва да се занимава с готварство на ранна възраст, когато започва да помага на баба си в кухнята.   

  Впоследствие той учи в готварското училище на Лион, където придобива фундаментални умения в готварството. През 1972 година той започва да работи в един от най-известните ресторанти във Франция – Le Pre Catalan. След няколко години на опит и обучение в различни ресторанти в Париж, Дюкас отваря своя първи ресторант – Le Jardin des Sens – в Монпелие през 1986 година заедно с братята си Жак и Лоран.

  През следващите години Ален Дюкас постига голям успех със своите авторски ястия и изискани гурме менюта, които са популярни сред световните звезди и богатите и известни личности. През 1996 година той получава третата си звезда от “Мишлен” за своя ресторант Le Louis XV в Хотел Де Пари в Монако, който става един от най-известните и престижни ресторанти в света.

  След това, Ален Дюкас продължава да разширява своя бизнес с отварянето на нови ресторанти в Париж, Лондон, Ню Йорк и Токио, като по този начин увеличава своята глобална присъственост. Той е познат със своето обръщане към сезонните продукти и използването на най-качествените съставки. Кулинарният му стил се характеризира с прости, но изключително вкусни ястия, които са съчетани по уникален начин.

  През годините Ален Дюкас е получил множество награди за своята работа в готварството, включително три звезди от “Мишлен” за своя ресторант “Plaza Athénée” в Париж. Той е също така автор на няколко кулинарни книги и е известен със своята работа като консултант. През 2014 година Ален Дюкас отваря своя първи ресторант в Сингапур – Restaurant ANDRÉ, който е негово съвместно начинание със сингапурския готвач Андре Чан. Ресторантът предлага авторски кулинарни изкушения, които комбинират френската кухня със съвременни тенденции.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *