Продължете към съдържанието

23.07.22г Френска кухня с Chef Николай Илиев и Chef Веселин Георгиев

Курсът ще се проведе на 23.07.2022г от 12:00ч до 16:00ч

По време на курса ще ви представим три ястия:

  1. Лучена супа
  2. Печен „Камембер“ със смокини и бадем
  3. Телешки стек с аспержи и сос Бернез
Категория:

Френската кухня условно се разделя на три части: общо разпространена, областна и изискана френска кухня, пример за която е придворната кухня на френските крале.

Още в древността Париж е център на културната и икономическата дейност във Франция и като такъв дава начало на повечето френски майстори кулинари. Малките пазарчета в Париж стават едни от най-важните места за дистрибуция на храна и се управляват от гилдиите. От своя страна те са на подчинение на местната власт, както и на Френската корона.

Италианците пренасят във Франция готварското изкуство. Френските готвачи доразвиват и обогатяват своята кухня, използвайки големия асортимент от продукти и превръщайки я в най-добрата в света. Почти във всички кухни се срещат наименованията супа, сос, ордьовър, еклер, саварина, меню, галантин и др.

При френската средновековна кухня банкетите били често срещани в аристократичните среди. Приготвяли се многобройни блюда, които били сервирани по начин, наричан service en confusion или „всички едновременно“. Храната обикновено се ядяла с ръка, месото се режело на големи късове. Сосовете били много мазни и пикантни; били използвани и силно подправени горчици. Храненията често завършвали с т.нар. issue de table, което по-късно се превръща в част от съвременния десерт, състоящ се от бонбони, сирене и вино, овкусено с подправки. Външният вид бил високо ценен.

По време на курса ще ви представим три ястия:

  1. Лучена супа
  2. Печен „Камембер“ със смокини и бадеми
  3. Телешки стек с аспержи и сос Бернез

Адрес за провеждане на курса:

гр. София, бул. Ботевградско шосе №268.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „23.07.22г Френска кухня с Chef Николай Илиев и Chef Веселин Георгиев“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.