Продължете към съдържанието

30.07.22г Средиземноморска Кухня с Chef Николай Илиев и Chef Веселин Георгиев

Курсът ще се проведе на 30.07.2022г от 12:00ч до 16:00ч

По време на курса ще ви представим три ястия:

  1. Салата „ALA CHEF“
  2. Скариди “ Саганаки“
  3. Лаврак „Фиорентина“

 

Категория:

Средиземноморска кухня е общото название на националната кухня на страните от средиземноморието, които като цяло са оказали силно влияние върху националните кухни на страните по света.

Средиземноморска кухня се характеризира със своята гъвкавост, широкият обхват на съставките, подправките и много регионални вариации.

Рибни ястия заемат водещо място в тези кухни, въпреки че днес голяма част от рибата е океанска, поради намаляването на добивите от риболов в Средиземно море.

Едни от най-широко използваните продукти в средиземноморската кухня са зехтин и чесън, като използването на продукти като теци, множеството ястия с риба, хумос и др., водят до широко разпространеното мнението, че средиземноморската кухня е особено здравословна. Месото приготвяно на скара, различни видове хляб, хумус, и фалафел са много популярни видове ястия, приготвяни в източната част на региона.

По време на курса ще ви представим три ястия:

  1. Салата „ALA CHEF“
  2. Скариди “ Саганаки“
  3. Лаврак „Фиорентина“

Адрес за провеждане на курса:

гр. София, бул. Ботевградско шосе №268.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „30.07.22г Средиземноморска Кухня с Chef Николай Илиев и Chef Веселин Георгиев“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.