Продължете към съдържанието

Италианска кухня с Chef Никола Симеонов

Италианската кухня е израз на кулинарното изкуство, развито в Италия, което включва силно вкоренени традиции, общи за цялата страна, както и съвкупност от всички регионални гастрономически традиции, като двете са в непрестанен обмен: много италиански ястия, които някога са били известни само в регионите им на произход, с времето се разпространяват в цялата страна.

Спагети карбонара с пармезан и пресни билки

Известна е като класически пример за Средиземноморска диета и е призната като част от Нематериалното наследство на човечеството от ЮНЕСКО през 2010 г. Освен това е една от най-известните и най-ценени гастрономии в световен мащаб.

Паста фотучини болонезе с пресни домати и пресен босилек

Една от основните характеристики на италианската кухня е нейната простота, с много ястия, съставени от малко съставки: италианските готвачи разчитат на качеството на съставките, а не на сложността на приготвянето.

Класическа лазаня Болонезе

Най-популярните ястия и рецепти през вековете често са били създавани по-скоро от баби, отколкото от майстори готвачи, и затова много италиански рецепти са подходящи за домашно и ежедневно приготвяне, зачитайки териториалните специфики, като се дава предимство само на суровините и съставките на региона на произхода на ястието и на запазването на неговата сезонност

Курсът ще се проведе на 20.07.2022г от 18:30ч до 22:30ч в Кулинарна академия ProCook.bg

По време на курса ще Ви представиме три ястия:

  1. Телиатели Карбонара
  2. Равиоли със спанак, рикота и маслен сос
  3. Ризото с морски даровe

Местата са ограничени!!!

Адрес за провеждане на курса:

гр. София, бул. Ботевградско шосе №268.

Кулинарна академия ProCook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.