Продължете към съдържанието

Средиземноморска Кухня от Pro Kitchen Academy

    Средиземноморска кухня е общото название на националната кухня на страните от средиземноморието, които като цяло са оказали силно влияние върху националните кухни на страните по света.

    Средиземноморска кухня се характеризира със своята гъвкавост, широкият обхват на съставките, подправките и много регионални вариации.

    Рибни ястия заемат водещо място в тези кухни, въпреки че днес голяма част от рибата е океанска, поради намаляването на добивите от риболов в Средиземно море.

    bowl being poured with yellow liquid

    Едни от най-широко използваните продукти в средиземноморската кухня са зехтин и чесън, като използването на продукти като теци, множеството ястия с риба, хумос и др., водят до широко разпространеното мнението, че средиземноморската кухня е особено здравословна. Месото приготвяно на скара, различни видове хляб, хумус, и фалафел са много популярни видове ястия, приготвяни в източната част на региона.

    По време на курса ще ви представим три ястия:

    1. Салата Корфу
    2. Скариди по средиземноморски
    3. Лаврак Фиорентина

    Адрес за провеждане на курса:

    гр. София, бул. Ботевградско шосе №268.

    Кулинарна академия Pro Kitchen

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *