Продължете към съдържанието

По стъпките на известните готвачи

  Когато мислите за световноизвестни готвачи, кое е първото име, което ви идва наум? С толкова много известни готвачи, които постоянно се появяват в публичното пространство, това е трудна задача. Ще ви улесним като ви представим 3-мата най-популярни според Google, базирана на мнения, ревюта, търсене по ключови думи.

  Ако искате да потеглите и вие по пътя на славата – запишете се в Pro Kitchen Academy!

  1. Гордън Рамзи

  Не е изненада за никого, че Гордън Рамзи е най-популярният готвач в света. Кариерата му включва общо 16 звезди Мишлен, множество награди и дълъг списък от популярни телевизионни предавания, включително Hell’s Kitchen, MasterChef US и Kitchen Nightmares, които са вдъхновили безкрайни мемета.

  Рамзи е добре известен с готварския си талант, екранната си харизма и пламенния си нрав. Той е назначен за офицер на Ордена на Британската империя през 2006 г. от кралица Елизабет II, има черен колан по карате, обича колоезденето и фитнеса.

  2. Гай Фиери

  Според броя на търсенията в Google, Гай Фиери е вторият най-популярен готвач в света през 2022 г. Американският ресторантьор, носител на награда „Еми“, е една от най-обичаните телевизионни личности в бизнеса – и една от най-продуктивните. Той участва в различни готварски програми Food Network, като Guy’s Big Bite, Diners, Drive-Ins and Dives и Minute to Win It.

  Фиери е написал няколко готварски книги и притежава повече от 70 ресторанта и 14 марки. И макар да няма звезда Мишлен, Фиери има други признания, с които да се гордее. Нов тригодишен договор на стойност 80 милиона долара с Food Network, подписан през 2021 г., го прави най-добре платеният готвач в кабелната телевизия.

  3. Майкъл Кейн

  Третото най-популярно име в Google идва от Девън, Англия, и е един от най-известните готвачи в Обединеното кралство. През 2017 г. Майкъл Кейн отваря Lympstone Manor, луксозна селска къща и хотел, построен около историческо имение от 1760 г. в Източен Девън. Кейн посвети три години от живота си, за да превърне имението в Джорджия в дестинация от световна класа за любителите на храната.

  Упоритият му труд се отплати и имението Лимпстоун спечели звезда Мишлен само шест месеца след откриването. Резюмето на Кейн не свършва дотук; той готви за британския министър-председател на Даунинг Стрийт 10 и има няколко участия в MasterChef и други телевизионни предавания. Най-впечатляващо е, че той е направил всичко това с една ръка, тъй като губи дясната си при инцидент през 1994 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *