Церемонията за наградите “Оскар” привлича рекорден интерес всяка година. Качествените филми и палитрата от звезди са рецепта за истинско шоу. Но не по-малко интересна е и обстановката на афтърпартито, където подбраната селекция ястия и питиета не оставят безразличен и най-капризния вкус. Ще ви дадем пример за менютата след церемонията през март.
Морски деликатеси
Тази година част от менюто включваше пушена сьомга и пикантни фунийки от риба тон. Допълнено от царевичен хляб, раци и хайвер с изкушаващи топинги. Особено атрактивен бе пай от омар с пролетни зеленчуци и пържени картофи. Не липсваше и друг вид месо, като пържено пиле със сироп.
Вегански разкош
По време на Оскарите не бяха пропуснати и веганите. Менюто включваше хрупкав кокосов ориз, полски грах и сладък живовляк, плюс ястие от хрупкав карфиол с глазура от тамаринд и кориандър айоли. По отношение на хляба – той бе предимно царевичен.
Сладко изкушение
За сладко лакомство, след шоуто имаше разнообразие от десерти, включително еклери “Оскар” с шоколад и морска сол, панакота с грейпфрут и характерните “Шоколадови Оскари”.
Мечтаете да стигнете до нивото на шеф готвачите на Оскарите, започнете с нашите кулинарни курсове