Продължете към съдържанието

Италианска кухня с Chef Никола Симеонов

  Италианската кухня е израз на кулинарното изкуство, развито в Италия, което включва силно вкоренени традиции, общи за цялата страна, както и съвкупност от всички регионални гастрономически традиции, като двете са в непрестанен обмен: много италиански ястия, които някога са били известни само в регионите им на произход, с времето се разпространяват в цялата страна.

  Спагети карбонара с пармезан и пресни билки

  Известна е като класически пример за Средиземноморска диета и е призната като част от Нематериалното наследство на човечеството от ЮНЕСКО през 2010 г. Освен това е една от най-известните и най-ценени гастрономии в световен мащаб.

  Паста фотучини болонезе с пресни домати и пресен босилек

  Една от основните характеристики на италианската кухня е нейната простота, с много ястия, съставени от малко съставки: италианските готвачи разчитат на качеството на съставките, а не на сложността на приготвянето.

  Класическа лазаня Болонезе

  Най-популярните ястия и рецепти през вековете често са били създавани по-скоро от баби, отколкото от майстори готвачи, и затова много италиански рецепти са подходящи за домашно и ежедневно приготвяне, зачитайки териториалните специфики, като се дава предимство само на суровините и съставките на региона на произхода на ястието и на запазването на неговата сезонност

  Курсът ще се проведе на 20.07.2022г от 18:30ч до 22:30ч в Кулинарна академия ProCook.bg

  По време на курса ще Ви представиме три ястия:

  1. Телиатели Карбонара
  2. Равиоли със спанак, рикота и маслен сос
  3. Ризото с морски даровe

  Местата са ограничени!!!

  Адрес за провеждане на курса:

  гр. София, бул. Ботевградско шосе №268.

  Кулинарна академия ProCook

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *